Krůtí kousky s hráškem a mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g hrášek
olej
sůl
vývar
1 ks cibule
250 g mrkev
0,5 sklenek bílé víno
1 lžíce mletá sladká paprika
tmavý chléb
mletý černý pepř
600 g krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tmavý chléb nastrouháme

  2. V hrnci s olejem osmažíme cibuli do tmavší barvy. Zaprášíme sladkou nebo pálivou paprikou, promícháme a přidáme kostky masa. Krůtí maso osolíme, opepříme a teplotu zvýšíme. Maso zprudka osmažíme, teplotu snížíme a podlijeme suchým vínem, které necháme zredukovat. Maso posypeme nastrouhaným chlebem a zalijeme vývarem, nebo vodou. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme hrášek s mrkví. Vaříme do zhoustnutí a změknutí masa

  3. Krůtí kousky s hráškem a mrkví podáváme podle chuti s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!