Krůtí kousky s hráškem a mrkví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g hrášek olej sůl vývar 1 ks cibule 250 g mrkev 0,5 sklenek bílé víno 1 lžíce mletá sladká paprika tmavý chléb mletý černý pepř 600 g krůtí maso
Postup Krůtí kousky s hráškem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tmavý chléb nastrouháme
V hrnci s olejem osmažíme cibuli do tmavší barvy. Zaprášíme sladkou nebo pálivou paprikou, promícháme a přidáme kostky masa. Krůtí maso osolíme, opepříme a teplotu zvýšíme. Maso zprudka osmažíme, teplotu snížíme a podlijeme suchým vínem, které necháme zredukovat. Maso posypeme nastrouhaným chlebem a zalijeme vývarem, nebo vodou. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme hrášek s mrkví. Vaříme do zhoustnutí a změknutí masa
Krůtí kousky s hráškem a mrkví podáváme podle chuti s rýží, bramborem nebo čerstvým pečivem.