Zelná polévka podle mamky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 plátek máslo
2 lžíce ocet
4 ks brambory
1 l mléko
0 hlávek zelí
2 lžíce hladká mouka
1 lžička drcený kmín
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Půl hlávky menšího zelí nakrájíme na velmi jemno, tedy jemněji než na dušené zelí. Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Zelí dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme drcený kmín a nakrájené brambory. Až zelí změkne, zahustíme 2 lžícemi hladké mouky rozkvedlané ve vodě. Vznikne nám zelí udělané na husto, vmícháme vejce, lžíci octa a za stálého míchání necháme přejít několikrát varem.

  3. Potom zelí zředíme mlékem, abychom neměli kaši, ale polévku. Budeme potřebovat asi litr a čtvrt mléka. Zelnou polévku dochutíme solí a octem. Nakonec do polévky vhodíme plátek studeného másla. Zelná polévka je uvařená do půl hodiny.

  4. Zelnou polévku podle mamky ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!