Zelňáky s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
3 ks vejce
1 dl mléko
2 - 3 špetky majoránka
2 ks cibule
4 - 5 lžic hrubá mouka
olej na smažení
4 plátky uzené maso
1 - 2 lžičky drcený kmín
20 dkg kyselé zelí
1/2 lžičky mletý černý pepř
5 ks brambory (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory si oloupeme a nastrouháme nahrubo do větší mísy. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, koření, hrubou mouku a přilijeme mléko. Dobře promícháme

  2. Zelí si pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé a vmícháme ho do připraveného bramborového těsta

  3. Na rozpáleném oleji smažíme zelňáky dozlatova z obou stran

  4. Zároveň si připravíme na másle plátek uzeného nebo můžeme použít pokrájenou klobásu

  5. Zelňáky podáváme s uzeným masem nebo orestovanou klobásou nebo jinou uzeninou. Jako přílohu můžeme přidat zbylé studené zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!