Masová směs s chilli recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
30 g čerstvý zázvor
30 g tvrdý sýr
1 - 2 lžičky limetková šťáva
1 lžička hnědý cukr
1/2 hrstě čerstvý koriandr
300 g kuřecí stehenní řízek
1 - 2 lžíce chilli olej
400 g libový bůček
3 ks jarní cibulka s natí
1 - 2 ks chlli paprička
1 - 2 lžíce sladko-kyselá chilli omáčka
1 balíček salát Little Gem
1 - 2 lžíce japonská omáčka terriaki

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí a vepřové maso očistíme a spolu umeleme na hrubo. Masovou směs osolíme a opepříme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Větší červenou chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Jarní cibuli očistíme, bílou část nakrájíme na kostičky a nať na kolečka. Salát little gem očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy

  2. Na olivovém oleji orestujeme za stálého míchání kousky masové směsi doměkka. Pak vše scedíme přes síto a maso necháme okapat

  3. Na horké pánvi rozpálíme chilli olej, na kterém zvolna orestujeme chilli papričku, zázvor, česnek a bílou část cibulky. Směs za stálého míchání ochutíme hnědým cukrem, solí a černým pepřem. Jakmile se cukr rozpustí, vmícháme sladko-kyselou chilli omáčku a okapané maso. Poté do horké masové směsi vmícháme nastrouhaný sýr, který vše zahustí. Nakonec vmícháme nať cibulky, nasekaný koriandr a vše ochutíme omáčkou teriaki a šťávou z limetky

  4. Horkou masovou pikantní směs rozdělíme do misek, které obložíme listy salátu a podáváme. Každý stolovník si sám naloží teplou masovou směs na lodičku salátu a ihned konzumuje. Na stole nesmí chybět chilli omáčka, omáčka terriaki a pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!