Masová směs s chilli recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 30 g čerstvý zázvor 30 g tvrdý sýr 1 - 2 lžičky limetková šťáva 1 lžička hnědý cukr 1/2 hrstě čerstvý koriandr 300 g kuřecí stehenní řízek 1 - 2 lžíce chilli olej 400 g libový bůček 3 ks jarní cibulka s natí 1 - 2 ks chlli paprička 1 - 2 lžíce sladko-kyselá chilli omáčka 1 balíček salát Little Gem 1 - 2 lžíce japonská omáčka terriaki
Postup Masová směs s chilli
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí a vepřové maso očistíme a spolu umeleme na hrubo. Masovou směs osolíme a opepříme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Větší červenou chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Jarní cibuli očistíme, bílou část nakrájíme na kostičky a nať na kolečka. Salát little gem očistíme a rozdělíme na jednotlivé listy
Na olivovém oleji orestujeme za stálého míchání kousky masové směsi doměkka. Pak vše scedíme přes síto a maso necháme okapat
Na horké pánvi rozpálíme chilli olej, na kterém zvolna orestujeme chilli papričku, zázvor, česnek a bílou část cibulky. Směs za stálého míchání ochutíme hnědým cukrem, solí a černým pepřem. Jakmile se cukr rozpustí, vmícháme sladko-kyselou chilli omáčku a okapané maso. Poté do horké masové směsi vmícháme nastrouhaný sýr, který vše zahustí. Nakonec vmícháme nať cibulky, nasekaný koriandr a vše ochutíme omáčkou teriaki a šťávou z limetky
Horkou masovou pikantní směs rozdělíme do misek, které obložíme listy salátu a podáváme. Každý stolovník si sám naloží teplou masovou směs na lodičku salátu a ihned konzumuje. Na stole nesmí chybět chilli omáčka, omáčka terriaki a pečivo.