Marinovaný pečený květák v orientálním stylu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks citron
1 ks květák
4 lžíce olivový olej
0,5 lžiček římský kmín
0,5 lžiček mletá kurkuma
0,5 lžiček mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák dobře očistíme, omyjeme a rozebereme na větší růžičky. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na hrubé klínky, oloupaný česnek nakrájíme na silnější plátky. Marinádu připravíme smícháním veškerého koření s olivovým olejem

  2. Jenskou mísu vyložíme pečícím papírem, promícháme v ní květák, cibuli a česnek, přelijeme připravenou marinádou a společně promícháme. Mísu nepřikrýváme a takto ji vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Marinovaný květák nejprve pečeme 15 minut, poté jej opatrně promícháme a dopékáme dalších 10 minut

  3. Marinovaný pečený květák servírujeme horký a na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou. Pečením zelenina zkaramelizuje a výborný šmrnc na chuti dodá květáku marináda kořeněná na orientální způsob

  4. Marinovaný pečený květák v orientálním stylu podáváme jako skvělou zeleninovou přílohu k různě upravenému masu, ale i jako lehký vegetariánský pokrm s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!