Zelí hlávkové zapečené s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
kmín
1 lžíce rajčatový protlak
200 g klobása
2 ks sterilované okurky
600 g hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme. Uzeninu a slaninu nakrájíme na kostičky. Okurku taky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme.

  2. V pekáčku rozškvaříme na oleji slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, uzeninu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec brambory.

  3. Zelí s klobásou vložíme do předehřáté trouby a zapečeme asi 30 minut.

  4. Zelí hlávkové zapečené s klobásou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!