Zeleninový závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 sklenka zeleninový vývar
1 ks větší mrkev
1 ks větší lilek
50 g strouhaný ementál
1 ks větší paprika
1 ks věší cuketa
podle chuti
sůl
mletý pepř
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olivový olej
Postup Zeleninový závin recept
Postup přípravy receptu
-
Umyjeme všechnu zeleninu a nakrájíme si ji na úzké proužky.
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme jako první mrkev a papriku, protože potřebují déle času na přípravu. Po deseti minutách přidáme cuketu s lilkem, přidáme sklenku zeleninového vývaru a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
Orestovanou zeleninu necháme odkapat v sítku a vychladnout.
Na stranu si nastrouháme ementál.
Vyválíme těsto cca na 40 x 50, položíme ho na pečicí papír, přidáme hotovou zeleninu dál od krajů (cca 5 cm) a posypeme ementálem. Pečicím papírem si pomůžeme zavinout těsto a dobře uzavřeme. Závin potřeme vajíčkem a dáme již do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do křupava.
Zeleninový závin podáváme vlažný.