Zeleninový salát s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 špetky sůl
1 ks mrkev
2 lžíce slunečnicový olej
1 ks malá cibule
1 špetka mletý pepř
1 ks červená paprika
0 ks salátová okurka
5 ks cherry rajčata
1 kostka Lučina do salátu
podle chuti
parmazán
červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu omyjeme, podle druhu oškrábeme či oloupeme. Cibulku použijeme menší. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky, mrkev můžeme i nastrouhat, záleží na naší chuti, stejně tak je na nás, zda přidáme i kousek červené řepy. Sýr parmazán nastrouháme.

  2. Zeleninu dáme do mísy, přidáme sůl, pepř a dobře promícháme. Následně přidáme olej a znovu pečlivě promísíme. K zelenině nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou Lučinu do salátu.

  3. Hotový salát rozdělíme do servírovacích misek a posypeme parmazánem. Zeleninový salát s parmazánem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!