Litý perníkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
70 g máslo
2 lžíce kakao
250 ml mléko
20 g rozinky
20 g mandle
3 lžíce med
20 g ořechy
200 g cukr moučka
250 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 balíček prášek do perníku
20 g křížaly
20 g kandované višně

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do husté pěny. Postupně do pěny po částech přidáváme mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem, mléko a med

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho zapracujeme do těsta. Nakonec vmícháme nasekané ořechy i mandle, rozinky a nakrájená sušená jablka namočená ve troše vody (rumu), višně a citronovou kůru. Opatrně všechno promícháme

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Perníkový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 175 °C. Před podáváním necháme vychladnout

  4. Litý perníkový koláč není potřeba cukrovat, stačí nakrájet na kostky a už si jej jen dopřáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!