Litý perník s pomerančem a čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
1 ks vejce
70 g máslo
2 lžíce rum
4 lžíce kakao
300 ml mléko
1 ks pomeranč
čokoláda
7 lžic med
1 lžička mletá skořice
480 g hladká mouka
0,5 lžiček mletý hřebíček
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 lžička mletý badyán

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a vejce vymícháme dohladka. Ve vlažném mléce rozpustíme med

  2. Do prosáté hladké mouky přidáme prášek do pečiva. Utlučeme hřebíček, skořici a badyán. Všechno po částech smícháme dohromady a přidáme kakao, strouhanou pomerančovou kůru i šťávu a rum

  3. Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče, nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Část těsta nalijeme do pekáče, přidáme nahrubo posekanou čokoládu a přidáme zbytek těsta

  4. Perník pečeme na 175 °C asi 3/4 hodiny podle výšky pekáče

  5. Litý perník s pomerančem a čokoládou nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!