Litý rebarborový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 ml olej
4 ks vejce
220 g cukr moučka
cukr moučka
rebarbora
mletá skořice
300 g polohrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek
120 ml teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků. V jedné nádobě ušleháme tuhý sníh z bílků, ve druhé nádobě šleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům pomalu zašleháváme 120 ml oleje a pak i 120 ml teplé vody. Ušlehanou hmotu přilijeme k mouce s cukrem a promícháme. Nakonec zlehka do těsta "zabalujeme? sníh z bílků

  3. Těsto nalijeme do pekáče nebo na hluboký plech, který předem vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto posypeme po celé ploše nakrájenou rebarborou a mletou skořicí. Pečeme pozvolna asi 40 minut

  4. Upečený litý rebarborový koláč necháme vychladnout a pak pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!