Zeleninový salát s medem a sušenými švestkami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 špetky bazalka
1 ks okurka
3 - 4 kapky olivový olej
sušená petrželka
200 g cherry rajčata
1 lžíce lesní med
2 ks bílá paprika
100 g černé olivy bez pecek
3 - 4 kapky umeocet
50 - 70 g sušené šveštky

Postup přípravy receptu

  1. Olivy slijeme z nálevu, použijeme černé bez pecek. Papriku a rajčata omyjeme, okurku oloupeme. Zeleninu nakrájíme na čtverečky nebo nudličky, cherry rajčátka rozkrájíme na půlky. Připravíme si bylinky, tekutý med, dochucovače a sůl. Sušené švestky nakrájíme na kousky

  2. Připravíme si velkou mísu, do které zeleninu nasypeme, přidáme olivy, zakapeme umeoctem, olivovým olejem, přidáme bazalku (čerstvou nebo sušenou), petrželku, osolíme, promícháme s rovnou lžící tekutého medu a nakonec přidáme sušené švestky

  3. Zeleninový salát s medem a sušenými švestkami rozdělíme na talířky a ihned podáváme. Nenecháme odležet,

  4. " target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zelenina by pustila šťávu a švestky by se rozmočily. Salát nejlépe chutná vzápětí po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!