Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce strouhanka
1/8 l smetana
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
400 g mleté hovězí maso
1/4 l kyselá smetana
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, ochutíme solí a bílým pepřem. Z připravené hmoty lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme. Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem. Podle chuti osolíme a opepříme. Mleté řízky vložíme zpátky do omáčky

  3. Hovězí karbanátky ve smetanové omáčce podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!