Hovězí karbonaden recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
1 lžíce ocet
6 ks cibule
1 větvička tymián
1/2 svazečku petržel
1 lístky bobkový list
1 špetka pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce hnědý cukr
1 kg zadní hovězí
1 l černé pivo
2 ks starší chléb

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme

  2. Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu

  3. Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!