Zeleninový salát s kukuřicí a tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
100 g tuňák
1 lžíce med
2 lžíce ocet balzamico
mletý pepř
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 ks vejce natvrdo
1 řapík řapíkatý celer
2 lžíce sterilovaná paprika
šalotkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Malou plechovku hrášku a velkou kukuřice scedíme a propláchneme. Oboje vsypeme do mísy a přidáme papriku

  2. Cibuli a celer očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, celer na širší plátky. Tuňáka nakrájíme na menší širší plátky nebo jak chceme

  3. V pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a zvolna ji restujeme asi 5 minut. Přidáme ocet, med, lehce osolíme a opepříme a promícháme. Asi po 2 minutách přidáme řapíkatý celer a ještě asi 3 minuty zprudka restujeme. Směs přidáme do mísy ke kukuřici. Vlijeme trošku šalotkového octa a zeleninový salát promícháme. Vejce podélně rozčtvrtíme

  4. Tuňáka osolíme, opepříme a na pánvi jej zprudka orestujeme

  5. Zeleninový salát s kukuřicí rozdělíme na talíře, doplníme tuňákem, ozdobíme vejcem a ihned podáváme. Podle chuti můžeme podávat čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!