Zmrzlina s banánem a šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

30 ml mléko
4 ks banán
4 snítky meduňka
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
1 hrst lískové oříšky
1 balíček mléčná čokoláda
8 kopečků zmrzlina
1 ks višňová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme, rozpůlíme a zakápneme citronovou šťávou. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha

  2. Na dezertní talířky nebo do podlouhlých skleněných misek položíme vždy dvě půlky banánů a mezi ně dáme dva kopečky zmrzliny (karamelová, banánová, vanilková). Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dezerty ozdobíme

  3. Poté šlehačku ozdobně zastříkneme polevou (višňovou, karamelovou). Lískové oříšky nebo pistácie nasekáme nahrubo a dezert posypeme. Zmrzlinu s banánem a šlehačkou ozdobíme lístky meduňky a podáváme

  4. Pokud máme rádi domácí čokoládovou polevu, rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přimícháme mléko nebo smetanu. Teplou polevu nalijeme na dezert a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!