Žmolková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
3 lžíce sádlo
1,2 l kuřecí vývar
4 lžíce hladká mouka
1 hrst petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecího masa a kořenové zeleniny si klasickým způsobem připravíme vývar

  2. Ve větším hrnci ze sádla a mouky upražíme dozlatova jíšku, do které za stálého míchání rozklepneme syrová vejce. Směs mícháme, dokud nevzniknou žmolky a pak přilijeme scezený vývar

  3. Žmolkovou polévku osolíme, opepříme a vaříme asi 15 - 20 minut. Nakonec do horké polévky vmícháme petrželku, nakrájené vařené maso a zeleninu

  4. Žmolkovou polévku s kuřecím masem a zeleninou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!