Zeleninový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs
2 ks vejce
15 dkg strouhanka
15 dkg mrkev
15 dkg kapusta
25 dkg květák
1 lžíce hladká mouka
na obalení
vejce
strouhanka
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, květák a kapustu omyjeme, očistíme, překrájíme na větší kusy a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Poměr i druhy zeleniny můžeme měnit podle chuti.

  2. Zchladlou zeleninu jemně umeleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu tak, aby hmota držela pohromadě.

  3. Ze zeleninové hmoty tvoříme oválné řízky a obalujeme je v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. Zeleninové řízky smažíme na oleji dozlatova.

  4. Zeleninový řízek podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!