Zeleninový protlak pod svíčkovou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 lžic cukr
5 lžic sůl
4 lžíce ocet
50 dkg cibule
70 dkg celer
1 kg mrkev
50 dkg petržel
10 ks bobkový list
1 lžíce nové koření
2 lžíce pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nastrouháme na plátky, popřípadě nakrájíme na kostičky.

  2. Zeleninu dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme koření svázané v plátýnku,cukr, sůl, ocet a uvaříme doměkka. Koření vyjmeme, rozmixujeme a hmotu ještě chvilku povaříme.

  3. Zeleninový protlak pod svíčkovou ještě za horka plníme do skleniček. Sterilujeme 20 minut při 90°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!