Kachna na tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks kachna
drcený kmín
1 lžička koření na pečené kuře
4 snítky čerstvý tymián
sušený tymián
0,75 l voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Kachnu uvnitř i zvenku jemně osolíme. Do kachny vložíme asi čtyři snítky čerstvého tymiánu a položíme do pekáče prsíčky dolů. Kachnu okořeníme sušeným tymiánem, drceným kmínem a podlijeme vodou. Kachnu přiklopíme druhým pekáčem a pečeme 75 minut

  2. Poté kachnu otočíme (prsa nahoru), položíme do pekáče, který sloužil jako poklice, nebo kachnu necháme v pekáči, ve kterém se pekla, ale slijeme tuk. Kachnu podlijeme vařicí vodou, jemně okořeníme drceným kmínem, sušeným tymiánem a kořením na pečené kuře. Kachnu na tymiánu dopečeme odkrytou podle velikosti kachny, trvá to asi 45 minut

  3. Kachnu na tymiánu podáváme podle chuti s bramborem, rýží, bramborovou kaší a zeleninovým salátem, dobrá je i s knedlíkem a se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!