Kachna piri-piri na portugalský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 ml olej
sůl
1 lžíce citronová kůra
2 lžíce citronová šťáva
1 ks červená kapie
1 lžička červený vinný ocet
1/4 lžičky sušené oregano
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1,5 lžíce třtinový cukr
2 lžíce mletá uzená paprika
1 ks čerstvá kachna
2 ks čerstvá portugalská chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kachnu. Přebytečné nečistoty odstraníme, kůži očistíme a křídla odřízneme. Pak kachnu položíme prsy dolů a nůžkami odstraníme páteř od biskupu až po krk. Takto připravenou kachnu obrátíme, rozmačkáme rukou na plát, rozložíme a z obou stran osolíme a opepříme

  2. Připravíme si omáčku piri-piri. Cibuli a česnek oloupeme. Kapii a chilli papričky očistíme a zbavíme jadérek. Vše usekáme nahrubo a vložíme do mixeru. Pak přidáme vinný ocet, oregano, třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu, uzenou papriku a olej. Vše rozmixujeme dohladka a touto omáčkou potřeme kachnu ze všech stran, necháme ji alespoň 5 hodin v chladu odležet. Nejlépe však přes noc

  3. Kachnu piri-piri i s omáčkou přendáme do pekáče, zakryjeme a pečeme při 190 °C přibližně 45 - 60 minut doměkka. Během pečení kachnu podléváme malým množstvím vývaru. Před dokončením pekáč odkryjeme, teplotu zvýšíme a kachnu pečeme dorůžova

  4. Upečenou kachnu piri-piri na portugalský způsob naporcujeme a podáváme s pečivem, pečeným bramborem, dobře chutná i jen tak se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!