Kachna piri-piri na portugalský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 50 ml olej sůl 1 lžíce citronová kůra 2 lžíce citronová šťáva 1 ks červená kapie 1 lžička červený vinný ocet 1/4 lžičky sušené oregano 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1,5 lžíce třtinový cukr 2 lžíce mletá uzená paprika 1 ks čerstvá kachna 2 ks čerstvá portugalská chilli paprička
Postup Kachna piri-piri na portugalský způsob
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kachnu. Přebytečné nečistoty odstraníme, kůži očistíme a křídla odřízneme. Pak kachnu položíme prsy dolů a nůžkami odstraníme páteř od biskupu až po krk. Takto připravenou kachnu obrátíme, rozmačkáme rukou na plát, rozložíme a z obou stran osolíme a opepříme
Připravíme si omáčku piri-piri. Cibuli a česnek oloupeme. Kapii a chilli papričky očistíme a zbavíme jadérek. Vše usekáme nahrubo a vložíme do mixeru. Pak přidáme vinný ocet, oregano, třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu, uzenou papriku a olej. Vše rozmixujeme dohladka a touto omáčkou potřeme kachnu ze všech stran, necháme ji alespoň 5 hodin v chladu odležet. Nejlépe však přes noc
Kachnu piri-piri i s omáčkou přendáme do pekáče, zakryjeme a pečeme při 190 °C přibližně 45 - 60 minut doměkka. Během pečení kachnu podléváme malým množstvím vývaru. Před dokončením pekáč odkryjeme, teplotu zvýšíme a kachnu pečeme dorůžova
Upečenou kachnu piri-piri na portugalský způsob naporcujeme a podáváme s pečivem, pečeným bramborem, dobře chutná i jen tak se zeleninou.