Masové šišky na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 50 ml olej sůl 50 ml červené víno mletý pepř mletá pálivá paprika 500 g skopové maso koření čubrica římský drcený kmín 500 g libový vepřový bůček bez kosti
Postup Masové šišky na grilu
Postup přípravy receptu
-
Libový vepřový bůček bez kosti spolu se skopovým masem umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou, čubricou a prolisovaným česnekem. Potom do masové směsi zapracujeme olej a víno, směs necháme asi 6 hodin odležet v chladu
Z masové směsi tvoříme šišky, které můžeme tvarovat na namočené špejle, nebo je samostatně opékat na středně rozpáleném grilu. Propečenost masa vyzkoušíme propíchnutím jehly. Když z masa vytéká jasně červená šťáva, přendáme maso do kovové misky (nebo zabalíme do alobalu) a necháme na okraji grilu asi 8 - 10 minut dopékat
Masové šišky na grilu podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a zeleninovými saláty.