Masové šišky na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
50 ml olej
sůl
50 ml červené víno
mletý pepř
mletá pálivá paprika
500 g skopové maso
koření čubrica
římský drcený kmín
500 g libový vepřový bůček bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Libový vepřový bůček bez kosti spolu se skopovým masem umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou, čubricou a prolisovaným česnekem. Potom do masové směsi zapracujeme olej a víno, směs necháme asi 6 hodin odležet v chladu

  2. Z masové směsi tvoříme šišky, které můžeme tvarovat na namočené špejle, nebo je samostatně opékat na středně rozpáleném grilu. Propečenost masa vyzkoušíme propíchnutím jehly. Když z masa vytéká jasně červená šťáva, přendáme maso do kovové misky (nebo zabalíme do alobalu) a necháme na okraji grilu asi 8 - 10 minut dopékat

  3. Masové šišky na grilu podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!