Masové šišky s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
2 lžíce parmazán
300 g mleté hovězí maso
olej na smažení
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso vložíme do mísy. K masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou pálivou papriku, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř a vrchovaté lžíce nastrouhaného sýru

  2. Maso dobře zpracujeme se surovinami a podle potřeby přisypeme strouhanku

  3. Z masového hmoty tvarujeme menší šišky, které smažíme v oleji dozlatova. Osmažené šišky ukládáme na sací ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje

  4. Masové šišky s parmazánem podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!