Masové šišky s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 2 lžíce parmazán 300 g mleté hovězí maso olej na smažení 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Masové šišky s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso vložíme do mísy. K masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou pálivou papriku, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř a vrchovaté lžíce nastrouhaného sýru
Maso dobře zpracujeme se surovinami a podle potřeby přisypeme strouhanku
Z masového hmoty tvarujeme menší šišky, které smažíme v oleji dozlatova. Osmažené šišky ukládáme na sací ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje
Masové šišky s parmazánem podáváme s bramborovou přílohou.