Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
450 ml mléko
0,13 lžiček hřebíček
0,5 lžiček mletá skořice
130 g bílá čokoláda
0,25 lžiček mletý zázvor
0,13 lžiček mletý muškátový oříšek
150 ml čerstvé dýňové pyré
1 lžička vanilkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček. Skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu. Čokoládu nakrájíme na kostky

  2. Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Do základu přidáme bílou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dýňový koktejl nalijeme do hezké skleničky na whisky

  3. Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou ozdobíme šlehačkou a skořicí. Ihned podáváme. Šlehačku přidáváme až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat. Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!