Teplý jablkový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 50 g máslo 1 kg jablko šlehačka cukr moučka 500 g listové těsto 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček skořicový cukr tekutá karamelová poleva
Postup Teplý jablkový moučník
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Máslo rozpustíme. Listové těsto rozválíme na výšku 5 mm do tvaru zapékací nádoby
Jablka klademe těsně vedle sebe na dno zapékací mísy. Posypeme všemi cukry a pokapeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme rozváleným listovým těstem a pečeme v troubě při 160 °C asi 1 hodinu
Hotový teplý jablkový moučník vyklopíme na prkénko těstem dolů. Necháme stát asi 15 minut a rozkrájíme na porce
Podáváme teplé. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem a polijeme karamelovou polevou. Zdobíme šlehačkou. Teplý jablkový moučník výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou.