Teplý jablkový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
50 g máslo
1 kg jablko
šlehačka
cukr moučka
500 g listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček skořicový cukr
tekutá karamelová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Máslo rozpustíme. Listové těsto rozválíme na výšku 5 mm do tvaru zapékací nádoby

  2. Jablka klademe těsně vedle sebe na dno zapékací mísy. Posypeme všemi cukry a pokapeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme rozváleným listovým těstem a pečeme v troubě při 160 °C asi 1 hodinu

  3. Hotový teplý jablkový moučník vyklopíme na prkénko těstem dolů. Necháme stát asi 15 minut a rozkrájíme na porce

  4. Podáváme teplé. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem a polijeme karamelovou polevou. Zdobíme šlehačkou. Teplý jablkový moučník výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!