Zeleninové špízy s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks lilek
400 g tofu
2 ks žlutá paprika
4 ks jarní cibulka
8 ks cherry rajče
podle chuti
sůl
1 lžička zázvor
mletý pepř
na obalení
3 lžíce strouhanka
1 lžíce čerstvá pažitka
na potření
2 lžíce sójová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kostky, solíme hrubou solí a necháme vypotit v sítku. Tofu nakrájíme na stejné kostky jako lilek. Cibulku na 4 díly a papriku na čtverce.

  2. Na špejle navlečeme kostku lilku, tofu, papriku, cibuli a rajče. Snažíme se vytvořit barevný špíz.Takto připravíme 8 špejlí.

  3. Strouhanku rozmícháme s nasekanou pažitkou a špízy v ní obalíme. V rozehřátém oleji opékáme špízy z každé strany dozlatova a ke konci smažení špízy posypeme špetkou zázvoru a pokapeme sójovou omáčkou. Hotové špízy vyjmeme, odložíme na papírovou utěrku a necháme vychladnout.

  4. Zeleninové špízy s tofu podáváme jen se zeleným ochuceným salátem nebo s brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!