Zeleninové ptáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - petrželka
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
- - mouka hladká
- - pepř mletý
4 ks řízky kuřecí
100 g hrášek mražený
4 ks karotka mladá

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvičky omyjeme a pokud nejsou úplně mladé tak je krátce povaříme. Půlku cibule nasekáme nadrobno a půlku na osminky. Vejce rozšleháme s trochou vody a solí a usmažíme na pánvičce omeletu. Řízky rozklepeme dotenka, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, obložíme plátkem omelety, karotkou a osminkou cibule. Zavineme a ptáčky spojíme párátky nebo jehlami. V kastrolu je osmažíme ze všech stran a dáme stranou. Na výpeku osmahneme cibulku, přidáme hořčici, petrželku a vše osmahneme. Vrátíme do kastrolu ptáčky, přidáme mražený hrášek, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme doměkka. Ptáčky potom vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, přidáme šálek vody a několik minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s ptáčky a rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!