Placičky s krutím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1/2 hrnku strouhanka
2 ks brambory
kopr
pepř
1,5 lžička olivový olej
1,25 hrnek listový špenát
1 ks červená řepa
1 lžička kremžská hořčice
1 lžička nakrájený kopr
1 lžička dijónská hořčice
1 hrnek jablečné pyré
230 g krutí prsní řízky
3/4 hrnku tvaroh light
2 lžíce nakrájená čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Listy špenátu natrháme, maso nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme. Cibulku nakrájíme nadrobno. Řepu uvaříme a nakrájíme na kostičky

  2. Troubu předehřejeme na 190 °C. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Mú2erne, je také nahladko rozmixovat

  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme

  4. pokličkou a špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme. Když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou

  5. a polovinou strouhanky. Podle chuti osolíme a opepříme. Hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého dílu utvoříme placičku silnou zhruba 1 cm. Placičky obalíme ve zbývající strouhance

  6. Placičky rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře, dopiníme omáčkou z červené řepy ozdobenou koprem a ihned podáváme

  7. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  8. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!