Placičky plněné masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
700 g brambory
4 lžíce hladká mouka
600 g mleté hovězí maso
olej na smažení
mletý černý pepř
100 g eidam vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, umeleme, osolíme a opepříme. Ochutíme prolisovaným česnekem a spolu s vejcem, solamylem a nastrouhaným sýrem propracujeme v masovou směs, kterou necháme v chladu rozležet

  2. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vymačkáme přebytečný škrob a spojíme s vejcem a moukou

  3. Z masové směsi tvoříme placičky, které obalujeme v bramborové směsi a velmi zvolna smažíme na oleji z obou stran dozlatova

  4. Bramborákové placičky plněné masem podáváme se zeleninovým salátem. Výborně chutnají i s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!