Zeleninové pokušení recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

12 dkg cukr
2 paličky česnek
2 dl olej
3 lžíce sůl
1 kg paprika
1 dl ocet
1 kg cibule
2 kg rajče
15 ks feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu (papriky, cibule, česnek, rajčata a feferonky) očistíme, nakrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku

  2. Mletou zeleninovou směs dochutíme cukrem a solí, přilijeme ocet a olej. Zeleninové pokušení nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme dvě hodiny

  3. Zeleninovým pokušením plníme malé skleničky a sterilujeme 20 minut na 80 °C

  4. Zeleninové pokušení skvěle chutná na topinkách, toastech, ale i jako omáčka k masovým pokrmům

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!