Broskvový punč recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 150 ml voda 10 ks hřebíček 3 lžíce cukr krupice 6 ks ovoce 1 ks badyán 100 ml červené víno 1 lžička pomerančová kůra 1 ks celá skořice 1000 ml broskvový džus 4 cl broskvová vodka (porce)
Postup Broskvový punč
Postup přípravy receptu
-
Do vody nasypeme cukr, přidáme pomerančovou kůru, hřebíčky i badyán a rozlomíme skořici. Uvedeme do varu a 5 minut provaříme
Pak přes sítko nalijeme k džusu a znovu uvedeme do varu. Odstavíme a vmícháme víno. Do sklenic nebo hrníčků nalijeme vodku a zalijeme ji horkým broskvovým punčem
Ozdobíme kouskem broskve nebo kolečkem mandarinky a ihned podáváme.