Broskvový punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

150 ml voda
10 ks hřebíček
3 lžíce cukr krupice
6 ks ovoce
1 ks badyán
100 ml červené víno
1 lžička pomerančová kůra
1 ks celá skořice
1000 ml broskvový džus
4 cl broskvová vodka (porce)

Postup přípravy receptu

  1. Do vody nasypeme cukr, přidáme pomerančovou kůru, hřebíčky i badyán a rozlomíme skořici. Uvedeme do varu a 5 minut provaříme

  2. Pak přes sítko nalijeme k džusu a znovu uvedeme do varu. Odstavíme a vmícháme víno. Do sklenic nebo hrníčků nalijeme vodku a zalijeme ji horkým broskvovým punčem

  3. Ozdobíme kouskem broskve nebo kolečkem mandarinky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!