Broskvový pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 ks vejce
250 g mascarpone
dětské piškoty
1 ks broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvá vejce oddělíme od bílků. Odkapané broskve nakrájíme na kostičky

  2. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků vyšleháme s přidáváním zbytku cukru pevný lesklý sníh. Žloutkovou pěnu promícháme s mascarpone a potom se sněhem

  3. Do poháru dáme lžíci krému, který přikryjeme asi lžící nakrájeného ovoce. Na broskve položíme piškot namočený na pár vteřin v broskvové šťávě. Přikryjeme opět krémem, broskvemi a piškoty. Poslední část tvoří krém, který ozdobíme ovocem. Poháry necháme ztuhnout v chladničce

  4. Broskvový pohár podáváme dobře vychlazený jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!