Zeleninové placky se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
400 g brambory
100 g mrkev
200 g zelí
podle chuti
sůl
petrželka
mletý kmín
mletý barevný pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé zelí očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Brambory společně s mrkví oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  2. Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, mletý kmín, sůl a pepř. Směs na zeleninové placky dobře promícháme.

  3. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje, ze zeleninové směsi odebíráme pomocí lžíce kopečky, které na pánvi upravíme do placičky. Zeleninové placky se zelím smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové placky necháme okapat na papírovém ubrousku.

  4. Zeleninové placky se zelím podáváme s oblíbeným dipem. Jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!