Špenátová příloha recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 1 plátek máslo 1 ks pórek 1 ks bobkový list 2 -3 lžíce plnotučná hořčice čerstvě mletý pepř 1 lžička nakládaný kopr 1 balíček mražený baby špenát
Postup Špenátová příloha
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si baby špenát, já použila mražené nasekané kousky, lze samozřejmě použít i čerstvý, který nasekáme. Pórek očistíme a i se zelenou částí nakrájíme najemno
V hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme pórek. Vhodíme špenát a za stálého promíchávání necháme rozpustit. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, spoustu pepře a osolíme. Přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. Když se nám voda téměř vydusí, vmícháme prolisovaný česnek, lžičku kopru a zahustíme kvalitní hořčicí. Necháme ještě 2 - 3 minutky prohřívat. Bobkový list vyndáme
Špenátovou přílohu podáváme ihned k masu, báječně se hodí k lososovým steakům. Bez zbytečné vody je lze použít i k přípravě lasagní a k plnění palačinek.