Špenátová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
1 plátek máslo
1 ks pórek
1 ks bobkový list
2 -3 lžíce plnotučná hořčice
čerstvě mletý pepř
1 lžička nakládaný kopr
1 balíček mražený baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si baby špenát, já použila mražené nasekané kousky, lze samozřejmě použít i čerstvý, který nasekáme. Pórek očistíme a i se zelenou částí nakrájíme najemno

  2. V hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme pórek. Vhodíme špenát a za stálého promíchávání necháme rozpustit. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, spoustu pepře a osolíme. Přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. Když se nám voda téměř vydusí, vmícháme prolisovaný česnek, lžičku kopru a zahustíme kvalitní hořčicí. Necháme ještě 2 - 3 minutky prohřívat. Bobkový list vyndáme

  3. Špenátovou přílohu podáváme ihned k masu, báječně se hodí k lososovým steakům. Bez zbytečné vody je lze použít i k přípravě lasagní a k plnění palačinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!