Zeleninové lečo s pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks rajče
1 ks pórek
bazalka
1 lžíce olivový olej
2 ks červená paprika
mletý barevný pepř
bylinková sůl
4 ks bílá paprika
2 - 3 lžíce rajčatové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky

  2. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme veškerou zeleninu a orestujeme. Osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme ve vlastní šťávě. Můžeme přidat pár nasekaných lístků bazalky. Na závěr vmícháme 2 - 3 lžce rajčatového pesta. Pozor, bývá dost slané!

  3. Zeleninové lečo s pestem podáváme s chlebem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!