Zeleninové hamburgery recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
4 plátky sýr
0.3 hlávky zelí
1-2 ks mladá cuketa
4 ks hamburgerová houska
podle chuti
majonéza
kečup
grilovací koření
na potření
hořčice
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si troubu. Zeleninu očistíme. Cibuli a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, zelí na nudličky.

  2. Housky podélně nakrojíme. Nedokrajujeme je úplně, lépe pak drží. Spodní část potřeme hořčicí nebo kečupem.

  3. Cukety oloupeme a nakrájíme na široká kolečka. V pánvi si rozpálíme olivový olej. Kolečka cuket lehce okořeníme grilovacím kořením a zprudka je restujeme. Můžeme použít i gril. Cuketa musí zůstat křupavá. Pak je odložíme stranou.

  4. Do připravených housek klademe kolečka cuket. Na ně dáme plátek sýra, trochu majonézy nebo kečupu a plátky cibule, rajčat a zelí.

  5. Zeleninové hamburgery krátce prohřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Ihned je podáváme. Můžeme přidat plátky restované slaniny nebo šunky, pokud nedodržujeme vegetariánskou stravu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!