Zeleninové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g paprika
7 ks cibule
500 g rajče
350 g cukr krystal
4 dl ocet 8%
1 lžíce mletá skořice
330 g bílé zelí
1 lžíce drcený hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme najemno a prosolíme. Necháme odležet 24 hodin.

  2. Směs zeleniny dáme do velkého hrnce a přidáme všechny ostatní přísady. Pomalu dusíme, až do úplného vydušení šťávy. Zeleninové čatní plníme do dobře vymytých sklenic a horké zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

  3. Zeleninové čatní podáváme jako přílohu k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!