Zeleninové čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 g paprika 7 ks cibule 500 g rajče 350 g cukr krystal 4 dl ocet 8% 1 lžíce mletá skořice 330 g bílé zelí 1 lžíce drcený hřebíček
Postup Zeleninové čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme najemno a prosolíme. Necháme odležet 24 hodin.
Směs zeleniny dáme do velkého hrnce a přidáme všechny ostatní přísady. Pomalu dusíme, až do úplného vydušení šťávy. Zeleninové čatní plníme do dobře vymytých sklenic a horké zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zeleninové čatní podáváme jako přílohu k masům.