Zeleninové čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
500 g paprika
7 ks cibule
500 g rajče
350 g cukr krystal
4 dl ocet 8%
1 lžíce mletá skořice
330 g bílé zelí
1 lžíce drcený hřebíček
Postup Zeleninové čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme najemno a prosolíme. Necháme odležet 24 hodin.
Směs zeleniny dáme do velkého hrnce a přidáme všechny ostatní přísady. Pomalu dusíme, až do úplného vydušení šťávy. Zeleninové čatní plníme do dobře vymytých sklenic a horké zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zeleninové čatní podáváme jako přílohu k masům.