Vajíčková pomazánka s majonézou a smetanou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
3 lžičky majonéza
50 g kysaná smetana
1 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
4 g jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Vaječné bílky pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka

  2. Do mísy dáme domácí majonézu, uvařené žloutky, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme plnotučnou hořčici, spolu dobře promícháme a poté přimícháme hustou kysanou smetanu. Ke směsi přidáme nakrájené vaječné bílky, jarní cibulku a ještě jednou promícháme

  3. Vajíčkovou pomazánku s majonézou a smetanou natíráme na krajíce čerstvého dobrého domácího chleba nebo čerstvého domácího pečiva. Servírujeme posypané pokrájenou zelenou natí jarní cibulky

  4. Vajíčková pomazánka je výborná ke snídani, vhodná ke svačině dětem i jako pohoštění pro návštěvy. Pomazánku můžeme použít také jako náplň do různých druhů zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!