Bramborová kaše zapékaná s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
kečup
hermelín
zelená petrželka
bramborová kaše
mletý barevný pepř
máslo na vymazání
sušený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme máslem a vyložíme bramborovou kaší tak, abychom vytvořili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podle množství kaše, které máme k dispozici, určujeme i další množství surovin

  2. Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na klasický pekáček budou stačit 3 ks. Hermelín nakrájíme na plátky

  3. Do kaše (bohatě posypané nasekanou petrželkou) uděláme dále od sebe velkou lžící hlubší důlky, do každého dáme lžičku kečupu a až po okraj naplníme vejcem. Takto postupujeme, až jsou všechny důlky plné, ale pozor, neměly by se rozlít. Posypeme sušeným sýrem

  4. Troubu vyhřejeme asi na 170 °C a zapečeme, až jsou vejce téměř tuhá. Pak každý naplněný důlek překryjeme plátkem hermelínu a necháme dalších 5 - 8 minut péct. Poznáme tak jednotlivé porce, podle kterých zapékanou bramborovou kaši s vejcem porcujeme. Podáváme jako teplou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!