Bramborová kaše zapékaná s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vejce kečup hermelín zelená petrželka bramborová kaše mletý barevný pepř máslo na vymazání sušený sýr
Postup Bramborová kaše zapékaná s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme máslem a vyložíme bramborovou kaší tak, abychom vytvořili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podle množství kaše, které máme k dispozici, určujeme i další množství surovin
Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na klasický pekáček budou stačit 3 ks. Hermelín nakrájíme na plátky
Do kaše (bohatě posypané nasekanou petrželkou) uděláme dále od sebe velkou lžící hlubší důlky, do každého dáme lžičku kečupu a až po okraj naplníme vejcem. Takto postupujeme, až jsou všechny důlky plné, ale pozor, neměly by se rozlít. Posypeme sušeným sýrem
Troubu vyhřejeme asi na 170 °C a zapečeme, až jsou vejce téměř tuhá. Pak každý naplněný důlek překryjeme plátkem hermelínu a necháme dalších 5 - 8 minut péct. Poznáme tak jednotlivé porce, podle kterých zapékanou bramborovou kaši s vejcem porcujeme. Podáváme jako teplou večeři.