Bramborová kaše zapékaná s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
brambory
mletý kmín
mletá sladká paprika
smetana (12%)
acidofilní mléko
čerstvá pažitka
sýr k zapékání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Brambory scedíme, vodu nevyléváme, použijeme ji třeba na přípravu polévku, má dost hodnotných látek

  2. Brambory v hrnci rozšťoucháme s máslem, acidofilním mlékem a jen pár lžícemi smetany na vaření. Ochutíme solí, drceným kmínem a přidáme dost čerstvé nasekané pažitky

  3. Bramborovou kaši rozdělíme do menších zapékacích misek, posypeme nahrubo nakrájeným sýrem (ediam, ementál apod.) a hustě posypeme mletou paprikou

  4. Troubu předehřejeme na 170 °C a bramborovou kaši zapečeme. Stačí 15 - 20 minut

  5. Bramborovou kaši zapékanou se sýrem a paprikou podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!