Bramborová kaše zapékaná s paprikou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo brambory mletý kmín mletá sladká paprika smetana (12%) acidofilní mléko čerstvá pažitka sýr k zapékání
Postup Bramborová kaše zapékaná s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Brambory scedíme, vodu nevyléváme, použijeme ji třeba na přípravu polévku, má dost hodnotných látek
Brambory v hrnci rozšťoucháme s máslem, acidofilním mlékem a jen pár lžícemi smetany na vaření. Ochutíme solí, drceným kmínem a přidáme dost čerstvé nasekané pažitky
Bramborovou kaši rozdělíme do menších zapékacích misek, posypeme nahrubo nakrájeným sýrem (ediam, ementál apod.) a hustě posypeme mletou paprikou
Troubu předehřejeme na 170 °C a bramborovou kaši zapečeme. Stačí 15 - 20 minut
Bramborovou kaši zapékanou se sýrem a paprikou podáváme jako hlavní chod.