Zelená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
120 ml smetana
300 ml voda
pepř
60 g hladká mouka
1 kostka bujon
250 g mražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Podlijeme vodou mražený špenátový protlak a nechte rozehřát.

  2. V jiné nádobě připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Zalijeme ji asi 300 ml studené vody a rozmícháme dohladka. Přidáme špenát. Základ polévky ochutíme solí, pepřem a bujonem. Povaříme. Podle potřeby rozředíme zelenou polévku vodou. Nakonec vmícháme smetanu a polévku necháme prohřát.

  3. Zelenou polévku rozdělíme na talíře. Na talířích posypeme polévku nasekanými natvrdo uvařenými vejci a opečeným nakrájeným rohlíkem. Do zelené polévky také můžete zavařit těstoviny, rýži, knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!