Zelená polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 120 ml smetana 300 ml voda pepř 60 g hladká mouka 1 kostka bujon 250 g mražený špenátový protlak
Postup Zelená polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Podlijeme vodou mražený špenátový protlak a nechte rozehřát.
V jiné nádobě připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Zalijeme ji asi 300 ml studené vody a rozmícháme dohladka. Přidáme špenát. Základ polévky ochutíme solí, pepřem a bujonem. Povaříme. Podle potřeby rozředíme zelenou polévku vodou. Nakonec vmícháme smetanu a polévku necháme prohřát.
Zelenou polévku rozdělíme na talíře. Na talířích posypeme polévku nasekanými natvrdo uvařenými vejci a opečeným nakrájeným rohlíkem. Do zelené polévky také můžete zavařit těstoviny, rýži, knedlíčky.