Kynuté koláčky s marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
20 g máslo
1 lžíce rum
1 sklenka marmeláda
50 ml mléko
20 g droždí
30 g cukr krupice
cukr moučka
200 g hladká mouka
2 lžičky strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme v teple vzejít kvásek

  2. Do mísy prosejeme mouku a vmícháme cukr i sůl. Přidáme kvásek, vejce i rozpuštěné máslo a vymícháme hladké nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout

  3. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 16 - 20 kousků a z každého vyválíme bochánek. Bochánky klademe na plech s pečícím papírem a pod utěrkou je necháme ještě 20 minut kynout

  4. Marmeládu (jahodová, malinová, linecká) rozehřejeme a podle potřeby ji zahustíme mletým tvrdým perníkem. Do náplně můžeme přidal i rum. Vzniklou, středně hustou náplň, přendáme do cukrářského sáčku

  5. Do nakynutých bochánků vytlačíme skleničkou (lehce posypanou moukou) důlky a cukrářským sáčkem je naplníme marmeládou. Kynuté koláčky s marmeládou pečeme na 175 °C dozlatova

  6. Vychladlé kynuté koláčky s marmeládou posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!