Zelená zeleninová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 lžíce olivový olej
1 lžíce dýňová semínka
2 - 3 ks zelená paprika
2 ks velký pórek
mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek dobře očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Papriky omyjeme, vyjmeme střed se semínky a nakrájíme na tenké nudličky nebo kostičky, jak je libo

  2. Na hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme olivový olej a pórek osmahneme. Až pórek povolí, přidáme papriku a znovu osmahneme. Vše připravujeme zprudka, ale tak, aby se nám zelenina příliš nepřipálila. V závěru osolíme, opepříme a máme hotovo. Nakonec vmícháme dýňová semínka, ale nemusí být

  3. Zelenou zeleninovou přílohu podáváme nejlépe ještě teplou, ale dobrá je i studená. V přílohách nahradí dušené zelí nebo klasickou oblohu. Výborná je místo čerstvé zeleniny na krajíci chleba s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!