Zapékaný špenát s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
4 lžíce máslo
2 hrnky mléko
50 g sýr
mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
1 balíček mražený špenát
podle potřeby
strouhanka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme na hladkou omáčku. Asi třetinu odložíme. Do zbylé omáčky zamícháme špenát, přidáme rozetřený česnek, podle chuti opepříme, osolíme a dusíme.

  2. Zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou. Navrstvíme dušený špenát, na povrch rozklepneme vejce, polijeme odloženou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Špenát s vejci dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 175 °C, dokud není sýr rozpuštěný a zlatavý.

  3. Zapékaný špenát s vejci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!