Zapékaný řapíkatý celer recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g máslo
1 ks citron
150 g parmazán
400 g řapíkatý celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
Postup Zapékaný řapíkatý celer recept
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky, které vkládáme do osolené vroucí vody a uvaříme téměř doměkka.
Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme scezené a okapané řapíky celeru, bohatě posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a poklademe kousky másla. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.
Zapékaný řapíkatý celer před podáváním posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme citronem. Jako příloha se hodí vařené brambory či bramborová kaše.