Pečený pangasius s hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 plátky máslo
estragon
150 g mozzarella
drcený kmín
1,5 ks Hermelín
2 ks barevná paprika
mletý zelený pepř
1 kg pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Pangase rozmrazíme, opláchneme a potřeme solí a čerstvě namletým zeleným pepřem. Na másle pangase z obou stran prudce osmahneme. Příprava zabere tak 2 minuty

  2. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Mozzarellu slijeme a společně s hermelínem nakrájíme na plátky

  3. Pangase naskládáme do pekáčku, posypeme špetkou drceného kmínu a estranogem. Navrstvíme proužky papriky. Poklademe střídavě hermelínem a mozzarellou. Podle chuti můžeme zalít ještě smetanou ke šlehání, ale nemusí být

  4. Pangasiuse s hermelínem pečeme v troubě asi 30 minut

  5. Pečeného pangase s hermelínem podáváme s bramborovou kaší nebo jinou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!