Pečený pangasius s hermelínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 plátky máslo estragon 150 g mozzarella drcený kmín 1,5 ks Hermelín 2 ks barevná paprika mletý zelený pepř 1 kg pangasius
Postup Pečený pangasius s hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Pangase rozmrazíme, opláchneme a potřeme solí a čerstvě namletým zeleným pepřem. Na másle pangase z obou stran prudce osmahneme. Příprava zabere tak 2 minuty
Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Mozzarellu slijeme a společně s hermelínem nakrájíme na plátky
Pangase naskládáme do pekáčku, posypeme špetkou drceného kmínu a estranogem. Navrstvíme proužky papriky. Poklademe střídavě hermelínem a mozzarellou. Podle chuti můžeme zalít ještě smetanou ke šlehání, ale nemusí být
Pangasiuse s hermelínem pečeme v troubě asi 30 minut
Pečeného pangase s hermelínem podáváme s bramborovou kaší nebo jinou přílohou dle chuti.