Zapékaný květák s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
150 g niva
150 g eidam
1 kelímek smetana ke šlehání
ostrý kečup
mletý černý pepř
1 ks střední květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat

  2. Část květáku po uvaření vsypeme do zapékací misky vymazané olejem, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhanou nivou, dáme další vrstvu květáku a posypeme eidamem. V hrnečku si rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem. Květák vaječnou směsí zalijeme, pokapeme kečupem a dáme zapéct

  3. Květák zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, až jsou vajíčka tuhá a povrch zlatavý

  4. Zapékaný květák s vejcem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!