Zapékaný květák s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 150 g niva 150 g eidam 1 kelímek smetana ke šlehání ostrý kečup mletý černý pepř 1 ks střední květák
Postup Zapékaný květák s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat
Část květáku po uvaření vsypeme do zapékací misky vymazané olejem, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhanou nivou, dáme další vrstvu květáku a posypeme eidamem. V hrnečku si rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem. Květák vaječnou směsí zalijeme, pokapeme kečupem a dáme zapéct
Květák zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, až jsou vajíčka tuhá a povrch zlatavý
Zapékaný květák s vejcem podáváme jako hlavní chod.