Květákový kuskus na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks květák
1 hrnek kuskus
1,5 lžička kari koření
zeleninový vývar
1 svazek jarní cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák a mrkev očistíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka. Uvařený květák vyjmeme z vývaru a rozebereme na růžíčky, mrkev nakrájíme na plátky. Vývar použijeme na přípravu kuskusu. Kuskus promícháme se 3 lžícemi oleje, zalijeme 1,5 hrnku horkého vývaru z květáku, zakryjeme folií a necháme nabobtnat

  2. Očištěnou jarní cibuli nakrájenou na kolečka necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme kari koření a směs krátce orestujeme. Do tohoto základu vmícháme připravený kuskus, růžičky květáku a mrkev. Směs ochutíme solí a pepřem a zjemníme lžící másla

  3. Květákový kuskus na kari rozdělíme na porce, ozdobíme čerstvou pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!