Zapékaný květák s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2-4 ks rajče
2 ks květák
30 dkg kabanos
30 dkg anglická slanina
15 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a dáme vařit do osolené vody. Po uvaření květák rozdělíme na růžičky a nadrobno, nebo na plátky, květák nakrájíme. Kabanos nasekáme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Do vymazané zapékací mísy dáme část zpracovaného květáku, posypeme strouhaným tvrdým sýrem, přidáme kolečka kabanosu a plátky slaniny. Slaninu může nahradit i česnekový bok, je ještě chutnější. Pokryjeme plátky rajčat. Takto naskládáme více vrstev, poslední vrstvou musí být květák. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem.

  3. Připravenou směs dáme péct do vyhřáté trouby a zapékáme dozlatova, na povrchu nám musí vzniknout kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!