Vločkový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
70 g máslo
1/2 balíčku prášek do pečiva
10 lžic cukr krupice
1 lžička mletá skořice
zakysaná smetana
tuk na vymazání
5 - 6 lžic kokosová moučka
14 lžic ovesné vločky
7 lžic dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi

  2. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vrchovaté lžíce kokosové moučky, ovesné vločky, rozpuštěné máslo a dětskou krupičku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme mletou skořici a tuhý sníh vyšlehaný z bílků

  3. Těsto na vločkový moučník dáme do kulaté formy s odnímatelným okrajem, tu si předem nezapomeneme vymazat. Upečeme na 175 °C, až nám seshora začne zlátnout

  4. Vločkový moučník chutná nejlépe ještě teplý, když jej potřeme hustou zakysanou smetanou, nemá chybu. Jen pozor, lépe ho sníme hned v den upečení, má tendenci rychle okorat a tvrdnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!